Mira Sabo - Előjog (Fehér Gallér 1.)

Fülszöveg: 
Mira ​Sabo lebilincselő bestsellerei NEKED szólnak.
Olvastál már SZEXIS, hatalommániás pasikról erotikus történetet történelmi vonatkozásban? Majd most!
A könyv megjelenését hatalmas várakozás előzte meg. Mindenki a magyar MILLIÁRDOS Tamássy család elképesztő életének újabb részleteire kíváncsi.
A világháborútól a rendszerváltásig nyúló cselekménnyel, FRISS, egyedülálló szemlélettel, RENDKÍVÜLI hitelességgel, SZEMTELEN stílusban megírt történet egy gyönyörű lány és egy hatalommániás férfi szerelméről. A szabad NewYork és a kommunista Magyarország kontrasztja és egy háború elől menekülő család küzdelme a hovatartozásért. A múlt sötét titkai, izgató szexjelenetek, különc gazdagok, a thrillerek feszültsége.
Mira Sabo bestsellerei már bizonyítottak, olvasók tízezrei izgultak a szereplőkért, most pedig itt van az, amire annyian vártak. Egy önállóan is élvezhető, elsőrangú regény, amely magában foglalja a nagysikerű trilógia előzményét egy szigorú és kegyetlen férfi szemszögéből és a sztori folytatását egy sorozatban, amely garantáltan odaláncol a lapokhoz.
Lenyűgözően szenvedélyes történet, nem hétköznapi olvasóknak.

Véleményem:
Nem olvastam még az írónőtől, de a könyv fülszövege nagyon felkeltette az érdeklődésemet, így nagy kíváncsisággal vetettem bele magam a történet olvasásába. A borítót nagyon szépen megszerkesztették és a színvilág nagyon illik a történet hangulatához. A rajta szereplő férfi alak számomra egyértelműen Áront személyesíti  meg, én is hasonlóan képzeltem el őt. 
Már az első oldal után feltűnt, hogy nagyon jól fogalmaz az írónő. Tetszett a választékos szóhasználat, a részletes leírások, és a történelmi vonatkozások. Látszik, hogy nagyon átgondolt, kidolgozott és sok mindennek utána nézett. Próbált egyes dolgokat leegyszerűsítve megértetni az olvasóval pl.: a büntetőjogi jogszabályt. Rengeteg, szépen megfogalmazott mondat található a könyvben, így sok idéztet gyűjtöttem ki belőle, amit szívesen olvasok el újra. 
A könyv az író és Áron szemszögéből íródott, így több nézőpontból is megismerhetjük mind a szereplőket, mind a történetet. A jelen és a múlt folyamatosan váltakozik. Tetszett ez a szerkezeti elgondolás, adott némi pluszt az olvasás élményéhez. A cím nagyon jó választás volt, mert ez a szó mindvégig jelen van, körüllengi az egész történetet. A Tamássy család férfi tagjai úgy érezték előjoguk van mindenre és nagyfokú birtoklási vágyukat remekül érzékelteti. 
Áron egy szexi, jóképű, hatalommániás, gazdag férfi, aki bármit megtehet és bárkit megkaphat. A nem szó számára nem létezik. A könyv során több életszakaszában is láthatjuk Áront: az elején apaként jelenik meg, aki félti családját és mindent megtenne annak érdekében, hogy megvédje kislányát és várandós feleségét. Később ugrunk az időben és egy rettenetesen öntelt, arrogáns, manipulatív és erőszakos fiatal, férfival találjuk szembe magunkat, aki azt vallja, hogy mindenkinek meg van az ára. 
Bevallom már alig vártam, hogy megjelenjen Áron életében egy olyan nő, aki helyre teszi, aki harcol ellene, akibe beleszeret és aki miatt változni fog a személyisége.

Az agyam fókuszba helyezett valakit. Bejött egy nő. Igen, egy nő, már megint egy nő. Pontosítanám: egy istennő. Megérkezett maga Afrodité és felpofozott a tekintetével.

Szófia egy gyönyörű, tanult lány, aki első pillantásra lenyűgözi Áront. A szimpátia kölcsönös és Áron eldöntötte, hogy megszerzi Szófiát bármi áron és senki sem állhat az útjába. A pénz és a kapcsolatai által úgy mozgathatja a szálakat, ahogy akarja. Eléri, hogy Szófia beleszeressen és teljesen ellehetetleníti az életét, így a lánynak ő marad az egyetlen támasza. Szófia sokkos állapotát kihasználta Áron és nem mindig látta át megfelelőn a helyzetet Szófia pl.: azt, hogy erőszak áldozata. Áron lassan, de át vette felette az irányítást, kontroll alatt tartotta, manipulálta és rajta vezette le agresszivitás. Nem ellenkezhetett, nem lehetett véleménye, mindig alárendeltként kellett viselkednie. Ugyanakkor nem tudom utálni Áront, hiszen nem magától lett ilyen, hanem hatással volt a személyisége alakulására: az apja természete, az anyja és apja hierarchikus kapcsolata, az, hogy a vagyon áltat bármit megtehetett következmények nélkül és fogyatékos húga.

Most először vette férfiszámba a család feje. S mit okozott ezzel? Azt talán elképzelni sem lehet, mert ettől a naptól Áron fejében elszabadult a pokol…

Gyerekként Áron egy szeretetre éhes fiú volt, akit folyamatosan alakított a környezete. Látjuk a történet előhaladtával, hogy hogyan változik, hogy milyen lelki folyamatokon megy át. Fokozatosan bontakozik ki a jelleme. Nagyon érdekes, komplex és kidolgozott, jól felépített karakter. Ami nagyon tetszett, hogy Áron szemszögéből írt fejezetek mindvégig hitelesek maradtak. Egyáltalán nem érződött, hogy nő az író, nem csapott át a hangnem nőiesbe egy másodpercre sem. Áron kettős énje, a néha megszólaló lelkiismerete és önkritikája kicsit tompít a rettenetes természetén. Néha igazán szimpatikus volt. Pl. : amikor le akarta nyűgözni Szófiát vagy amikor mindennél jobban vágyott arra, hogy valaki szeresse. 
Szívesen olvastam az előző generációról: Tamássy Ábris Tiborról és feleségéről, Líviáról, ahogy a mellékszereplőkről is.

Nagyon szerettem olvasni, megdöbbentő sztori, ami mindvégig fenn tartotta az érdeklődésemet. A szívemhez nőtt Szófia karaktere, akit sokszor sajnáltam és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik a kettőjük kapcsolata. Sok érzelmet, gondolatot váltott ki belőlem a könyv és bízom benne, hogy mihamarabb olvashatom a folytatást, hisz még csak most kezdődik Tamássy Áron története.

Vége lett a sármos jófiú illúziójának, és ha jobban belegondolok, végtelenül untam már eljátszani azt, ezért fokozatosan megismertettem vele, ki is vagyok, és ekkor kezdődött el a valódi történetünk.

Örülök, hogy megismerhettem Mira Sabo munkásságát. Nagyon jó írónőnek tartom, akinek kiforrott, sajátos stílusa hamar magával ragadja az olvasót. Nagyon úgy tűnik, hogy új kedvencet avattam Mira Sabo személyében.

Ajánlom mindenkinek, akit érdekel az alá-fölé rendeltségi viszony, erőszak, hatalom, pénz és luxus, mert mindez megtalálható a könyvben. Kicsit bepillantást nyerünk a felső tízezer életében, de szigorúan csak 18 év felett ajánlott az olvasása, mert sok erotikus jelenetet tartalmaz. 

Ti már olvastátok? Ha igen, mi a véleményetek róla?
Hamarosan újabb könyv véleménnyel jelenkezem addig is olvassatok sokat!

Dorin

Molyon is elérhettek: https://moly.hu/konyvek/mira-sabo-elojog/en-es-a-konyv/dorin_kulcsar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése