Könyvkritika: Marni Bates - Rocksztárt kaptam karácsonyra

Fülszöveg:
Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt. Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt első este kiutálják a közös kabinból. A tengeribeteg Holly így kénytelen beosonni egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet: a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel. Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni…
Amikor később Holly elhagyná a kabint, legnagyobb megdöbbenésére sikoltozó tinicsajok állják útját. Mert Nick valójában Dominic Wyatt, az őrülten népszerû ReadySet dobosa.
Az internetre pillanatok alatt felkerülnek a kettőjükről készült botrányos fotók, amik veszélybe sodorják az együttest. Dominic ezért ráveszi Hollyt, hogy a hajóút idejére játssza el a barátnője szerepét. A kamu kapcsolattal csak-csak megbirkóznak, na de a valódi érzelmekkel…

Véleményem:
Gördülékeny sztori, ami olvastatja magát. A történetet a két főszereplő szemén át követhetjük végig. Holly egy nagyon aranyos karakter, akivel könnyű azonosulni, mert humoros, szétszórt, néha béna, ugyanakkor őszinte. Dominic egy sikeres banda dobosa, aki szeretné kicsit félre tenni a munkát és pihenni. Általa megismerhetjük a sztárság árnyoldalát, az érzést, amikor mindenki téged követ, nem hagynak békén, nem tisztelik a magánéleted és betörnek az intim szférádba.
Egy idő után paranoiásan próbálja kitalálni a sztár, hogy aki rá néz lehet, hogy az egyik rajongója, egy őrölt rajongója vagy csak beképzeli az egészet. Nagyon nehéz kezelni ezeket a helyzeteket, ahogy a fotósokat is, akik naphosszat a hírességek után koslatnak és megtalálták bárhol. Dominic szimpatikus, szerethető karakter, akinek vannak bunkó megjegyzései, de ezekért általában bocsánatot kér. Vicces, humoros és szexi, de nem mindig őszinte. Nagyon tetszett Dominic és Holly találkozása, még nem olvastam, hogy két ember ilyen körülmény között találkozott volna. Tetszett ahogy viszonyultak egymáshoz, a beszólogatások, a színjáték, ami szép lassan valósággá vált. Imádtam a köztük kialakult kapcsolatot, azt hogy körülöttük mindenki észrevette, hogy szeretik egymást csak ők nem és a remek, romantikus, olykor vicces pillanatokat. Pár szó a mellékszereplőkről: 
Holly révén megismerhetjük a nagyapját, aki nagyon szereti és védelmezi a lányt. Az unokatestvéreit, akik szépen szólva is szörnyűek és a nénikéjét, aki minden vacsorán arról tart kiselőadást, hogy hány kilót kellene fogynia Hollynak. Remek vacsora téma ugye? A zenekar tagjairól Crisről és Timről is megtudunk pár dolgot, akik mindig Dominic mellett állnak és próbálnak segíteni neki.

Összességében: Egy könnyed olvasmány, ami remek kikapcsolódást nyújt. Nekem nagyon tetszett és biztos, hogy majd újra fogom olvasom.

Kedvenc idézet:
– Ó, persze, látszik rajtad, mennyire szenvedsz. Egy gyönyörű szőke csajjal smárolni egy szép nagy hajón… iszonyú nehéz lehet.
Na erre csak néztem.
– Gyönyörű szőke csaj? Kiről beszélünk? Biztos, hogy Katasztrófa Hollyra gondolsz?
– Jó, nem egy szépségkirálynő-típus… de nagyon dögös lány. Nem nehéz elképzelni őt a csíkos ingedben… és csak abban.
– Na jó, fogd be! Elegem van belőled!
Tim és Chris összenéztek.
– Szóval igazából tetszik? Mármint romantikus értelemben, meg minden?
Hangosan felnyögtem.
– Most komolyan, muszáj ezt, srácok?
– Ó, a mi kis Domunk belezúgott Hollyba! Hát nem édi?
A fenébe.
– Csak hiszitek – mondtam. – Kedves lány. Ennyi.
Chris somolygott.
– Akkor ha vége ennek az egésznek, elhívhatom randizni?
Kedvem lett volna képen törölni a legjobb barátomat.
– Nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése