Rövid könyvkritika: Giovanna Fletcher és Tom Fletcher Eve ​of Man - A jövő reménye (Eve of Man-trilógia 1.)

Sziasztok!
Sajnos most nem egy túl pozitív olvasási élményt fogok megosztani veletek. Az értékelések alapján legalábbis sokkal jobbra számítottam. A borítója azonnal megfogott és a témáját tekintve nagyon kíváncsi voltam, hogy mit fog kihozni belőle az író házaspár. Az ötlet nagyon érdekes, sok potenciál van benne, de a megvalósítás sajnos közepes minőségűre sikerült. Sokszor hiányos volt, néhol unalmassá vált az olvasás. Pozitívum a váltott szemszög, aminek nagyon örültem, hisz így több nézőpontból is megismerhettük a történetet és a karaktereket. 
Kedvenc szereplő: Nincs. A karakterek nem kerültek hozzám közel és egyáltalán nem tudtam őket megkedvelni. 

Összességében: Nagyon vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban. Nem volt rossz, némileg tetszett is. Mégis úgy érzem, hogy lehetett volna jobb és több is kihozható lett volna belőle, mert a téma jó tele lehetőséggel.
Maradtak megválaszolatlan kérdések, amikre rendelhetőleg választ kapunk a folytatásban.

Bár még nem jelenet meg egyelőre nem érzek késztetést, hogy elolvassam a következő részt. Ha megjelent lehet kap tőlem egy esélyt... 

(Az értékelés hamarosan bővítve lesz)

Fülszöveg:
MINDEN VÁRAKOZÁS ELLENÉRE TÚLÉLTE. AZ ELMÚLT 50 ÉVBEN EGY LÁNY SEM SZÜLETETT – AZTÁN JÖTT Ő. EVE-NEK NEVEZTÉK EL.
Eve-et egész életében távol tartották a másik nemtől, múltja titkait pedig sosem fedték fel előtte. Azonban 16 évesen a lánynak szembe kell néznie a sorsával. Kiválasztották számára a lehetséges társjelölteket. Az emberiség jövője az ő kezében van. És ő mindig is elfogadta a sorsát.
Amíg nem ismerte Bramet. Azonban most már Eve szeretné irányítani a saját sorsát. Szabad akar lenni. De hogyan is lehet választani a szerelem és az emberiség sorsa között?

Kiválogattam pár nagyon jó idézetet a könyvből:
A szavak veszélyesek lehetnek egy olyan világban, ahol a falnak is füle van.

A világ körülöttem kezdi felfedni magát, és megmutatni igaz valóját. Csak nyitottnak és ébernek kell lennem arra, amit látok és hallok magam körül.

vannak olyan emberek is, akik jónak hiszik magukat, de nem tudják megkülönböztetni, hogy tetteik jó vagy rossz célt szolgálnak-e.

Te önmagadé vagy. Nem az enyém, nem az övék. Ezt ne feledd!

5/3,5 pont 

Nektek hogy tetszett a könyv? Mi a véleményetek róla?

Dorin


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése